Connect with us

Haberler

21. Üniversite Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreni gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar himayelerinde Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşti.

Törende, sezon boyunca başarı gösteren üniversite sporcuları ödüllerini aldı.

Tatar: “Gençleri burada görmek bizi mutlu etti”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üniversite oyunlarında yer alan sporcular ve organizasyonu düzenleyenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Başarılarıyla bizleri gururlandıran gençleri burada görmek bizleri mutlu etti” dedi.

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremin yürekleri dağladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, yaraların sarılmaya çalışıldığını vurguladı.

Üniversitedeki gençlerin uluslararası alanda KKTC’yi tanıtmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, müsabakalara katılan herkesi tebrik ederken, derece elde edenleri de kutladı.

“Uluslararası etkinliklerde KKTC’nin sesini duyurmak önemli”

Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası farklı etkinliklerde KKTC’nin sesini duyurmanın önemine dikkat çekerek, 144 farklı ülkeden gelen öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek kaynaşmasının mutluluk verici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Üniversite Spor Oyunları’nın daha da pekişeceğini ve başarılı olacağına inandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, yükseköğretimin her geçen gün çok daha ileri noktala geleceğine inanç belirterek, üniversitelerimizin ekonomik katkısı yanında siyaseten de KKTC adına oldukça önem arz ettiğinin altını çizdi.

Kınacı ve ekibini kutladı

Cumhurbaşkanı Tatar, farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerle ülke gençliğini spor müsabakalarındaki buluşturan KKÜSF Federasyon Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı ve ekibini yaptığı çalışmalarından dolayı kutladı.

Kınacı: “Yabancı öğrencilerle ülke gençliği kaynaşıyor”

KKÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı da törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 21. Üniversiteler Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti. Hüseyin Aşkın Kınacı, Kasım ayında başlayan kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen Üniversite Spor Oyunları’nın Mayıs ayı itibariyle tamamlandığını söyledi.

Sporda KKTC’ye uygulanan ambargoların bir anlamda kırıldığını belirten Kınacı, yabancı öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek spor yaptığını ve kaynaştığını vurguladı.

“İlgi her geçen yıl artıyor”

Kınacı, centilmenliğin ön planda olduğu, ilginin her geçen yıl arttığı ve kaybedenin de kazandığı bir organizasyon yapılmasının kendilerini gururlandırdığına işaret etti.

Kınacı, yurtiçinde düzenlenen organizasyonların yanında yurtdışında da organizasyonlara katılmak için çalışmalar yapıldığını aktardı.

“TÜSF yeni dönemde KKTC’de UNİLİG organize edecek”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın girişimleriyle ve ev sahipliğinde Nisan ayında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu yönetim kurulu ile KKTC’de bir toplantı yapıldığını anlatan Kınacı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2023-2024 döneminde ülkemizde 3 ayaktan oluşan UNİLİG organizasyonunu düzenleyeceğini ve ülkemizden üniversitelerin de liglere katılacağını sözlerine ekledi.

Sezon boyunca gerçekleşen branşlar sonucunda ödül alanlar şöyle;

KADINLAR
BRANŞ ŞAMPİYON İKİNCİ ÜÇÜNCÜ
3X3 BASKETBOL DAÜ A YDÜ DAÜ B
ATLETİZM DAÜ

 

UKÜ YDÜ
BADMINTON YDÜ DAÜ GAÜ
BASKETBOL UNİLİG DAÜ GAÜ YDÜ
BASKETBOL 2. LİG
BİSİKLET DAÜ UKÜ KAÜ
BİLARDO
BOWLING UKÜ DAÜ YDÜ
DARTS AÖA KAÜ YDÜ
FUTBOL
FUTSAL UKÜ DAÜ YDÜ
GÜREŞ
HENTBOL UKÜ DAÜ
MASA TENİSİ GAÜ DAÜ ARUCAD
SATRANÇ DAÜ KSTBÜ GİRNE ÜNİ.
TENİS GAÜ YDÜ DAÜ
VOLEYBOL DAÜ YDÜ UKÜ

 

ERKEKLER
BRANŞ ŞAMPİYON İKİNCİ ÜÇÜNCÜ
3X3 BASKETBOL RDÜ UKÜ BAÜ
ATLETİZM DAÜ GAÜ UFÜ
BADMINTON YDÜ DAÜ GAÜ
BASKETBOL UNİLİG RDÜ YDÜ BAÜ
BASKETBOL 2. LİG UKÜ ALÜ
BİSİKLET YDÜ DAÜ KAÜ
BİLARDO DAÜ GAÜ YDÜ
BOWLING AÖA DAÜ UKÜ
DARTS DAÜ YDÜ AÖA
FUTBOL DAÜ UFÜ RDÜ
FUTSAL DAÜ YDÜ UFÜ
GÜREŞ DAÜ YDÜ GAÜ
HENTBOL UKÜ YDÜ DAÜ
MASA TENİSİ GAÜ DAÜ YDÜ
SATRANÇ DAÜ GİRNE ÜNİ. YDÜ
TENİS DAÜ GAÜ
VOLEYBOL DAÜ UKÜ YDÜ

 

More in Haberler