Connect with us

E-Spor

E-Spor PUBG Turnuvası düzenleniyor

Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) E-Spor ile ilgili KKTC çapındaki ilk turnuvayı düzenliyor. Dünyada ciddi anlamda bir gelişim kaydeden ve birçok ülkenin takımlar halinde çeşitli kategorilerde katılım gösterdiği E-Spor müsabakaları ile ilgili olarak KKÜSF dünyaca ünlü PUBG oyunu ile E-Spor Turnuvası organize ediyor.

Federasyondan yapılan açıklamada 17-18-19 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacağı duyurulan PUBG E-Spor Turnuvası’na kayıtların 26 Kasım 2021 Cuma tarihine kadar yapılması gerekiyor. Müsabakalara sadece üniversite takımlarının katılacağı belirtilirken, takımların en az 3, en fazla 6’şar kişilik ekiplerden oluşturulması gerektiği kaydedildi. Öte yandan aynı üniversiteden 1’den fazla takımın da katılım gösterebileceği açıklandı.

Ekmekçi: “KKTC tarihinde ilk kez biz düzenliyoruz”
KKÜSF 1.Başkanvekili Gülsev Ecesoy Ekmekçi, E-Spor’un dünyada şu anda en popüler organizasyonlardan biri olduğunu kaydederek, özellikle pandemi döneminde herkesin eve kapandığı günlerde bu tür organizasyonların daha değerli hale geldiğini ifade etti. Ekmekçi ayrıca KKTC tarihinde ilk kez bir E-Spor Turnuvası düzenleneceğini ve bunun da kendi federasyonları tarafından yapılacağı için gururlu olduklarını belirtti.

“Yüksek katılım bekliyoruz”
Özellikle üniversite öğrencileri arasında yaygın olan PUBG ve benzeri oyunlarla ilgili üniversitelerden yüksek katılım beklediklerini ifade eden Gülsev Ecesoy Ekmekçi, turnuvanın bekledikleri düzeyde seyretmesi halinde devamının daha kapsamlı olarak gelmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi.

6 Comments

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in E-Spor

  • E-Spor PUBG’de şampiyon ODTÜ

    Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) tarafından organize edilen ve sponsorluğunu KKÜSF İletişim Sponsoru...