Connect with us

Bowling

Bowling şampiyonları YDÜ ve UKÜ

Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) tarafından organize edilen Bowling Şampiyonası’nda şampiyonlar belli oldu. Girne King’s Bowling Merkezi’nde oynanan karşılaşmalar sonucunda erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), kadınlarda da Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) şampiyon oldu.

 

KKÜSF’nin bu sezonki ilk organizasyonu olma özelliği taşıyan Bowling Şampiyonası’nda erkeklerde ikincilik Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) olurken, şampiyonada erkeklerin üçüncüsü Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) oldu.

 

Kadınlarda ise UKÜ’nün şampiyonluğunun ardından ikincilik Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) olurken, üçüncü basamakta Yakın Doğu Üniversitesi yer aldı.

 

Şampiyona sonunda şampiyonlara ve madalya almaya hak kazananlara ödüllerini KKÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı takdim etti. Organizasyon Covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldı.

 

Kınacı: “Amacına ulaşan bir organizasyon oldu”

Bowling Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunan KKÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, bu sezonki ilk organizasyonlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Keyifli ve eğlenceli bir organizasyon oldu. Bowling ile başlama sebebimiz de üniversitede öğrenim gören sporcuların biraz daha stresten uzaklaşıp keyifli zaman geçirmelerine olanak sunmaktı. Bu bağlamda amacına ulaşan bir organizasyon oldu.”dedi.

 

KKÜSF olarak uzun zaman sonra bir organizasyon düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Kınacı, “Bizlerin heyecanı aynı şekilde üniversiteli sporcularda da vardı. Rekabet ortamında güzel bir organizasyon oldu. Ben şampiyon olan YDÜ ve UKÜ takımlarının yanı sıra bu şampiyonada yarışan tüm üniversite takımlarını tebrik ederim.”dedi.

3 Comments

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Bowling

  • Bowlingin kazananları UKÜ ve YDÜ

    Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) tarafından organize edilen bowling organizasyonunda şampiyon kadınlarda Uluslararası...

  • Bowling şampiyonları UKÜ ve AÖA

    Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) tarafından organize edilen bowling müsabakaları tamamlandı. Kadınlarda Uluslararası...